Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlan, hazırlanışı, hınkal, isırganlı, malzemesitarifi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

İsırganlı Hınkal Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesitarifi Hazırlan

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırganlı Hınkal Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesitarifi Hazırlan



Isırganlı hınkal
Isırganlı hınkal Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTarifi Hazırlan

Hazırlama süresi 60 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

500 gram mısır unu
500 gram ısırgan otu
1 adet soğan
1 adet yumnurta
75 gram kıyma
50 gram margarin
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Isırganları yıkayın Yaprak ve sap kısımlarını ayırın Yapraklarını ince nice doğrayın Yeşil suyu çıkana kadar 1,5 tatlı kaşığı tuzla 4 dk ovun
Mısır ununu bir kaba ekleyin Hızlı ateşte 5 dk karıştırarak kavurun Tuz ve 4 su bardağı sıcak su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın
Margarini eritin Soğan ve kıymayı kavurun Isırganları da ekleyip 15 dk kavurmaya devam edin Ilındıktan sonra yumurtayı kırıp içine karıştırın Ellerinizi ıslatın Avucunuxu tamamen dolduracak miktarda hamur alın Elinizle açıp ortasına ısırgan otlu içten koyun Poğaça gibi kapatın
Kaynayan tuzlu suya atın Kısık ateşte 7 dk haşlayın Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.