![]() |
İsırganlı Hınkal Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesitarifi Hazırlan
Isırganlı hınkal
Isırganlı hınkal Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTarifi Hazırlan Hazırlama süresi 60 dakika 8 kişilik Malzemeler: 500 gram mısır unu 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 1 adet yumnurta 75 gram kıyma 50 gram margarin tuz karabiber Hazırlanışı: Isırganları yıkayın. Yaprak ve sap kısımlarını ayırın. Yapraklarını ince nice doğrayın. Yeşil suyu çıkana kadar 1,5 tatlı kaşığı tuzla 4 dk ovun. Mısır ununu bir kaba ekleyin. Hızlı ateşte 5 dk karıştırarak kavurun. Tuz ve 4 su bardağı sıcak su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Margarini eritin. Soğan ve kıymayı kavurun. Isırganları da ekleyip 15 dk kavurmaya devam edin. Ilındıktan sonra yumurtayı kırıp içine karıştırın. Ellerinizi ıslatın. Avucunuxu tamamen dolduracak miktarda hamur alın. Elinizle açıp ortasına ısırgan otlu içten koyun. Poğaça gibi kapatın. Kaynayan tuzlu suya atın. Kısık ateşte 7 dk haşlayın. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.