Salatalık Soslu Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Soslu LevrekSalatalık soslu levrek Salatalık soslu levrek Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet salatalık 2 adet soğan 40 gram margarin 2 yemek kaşığı un 1/8 litre beyaz şarap 100 ml süt kreması500 gram levrek fileto 2 yemek kaşığı limon suyu 100 gram ayıklanmış karides 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin ![]() Çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımıyla çıkartın, küçük küçük doğrayın ![]() Tuzlayıp 10 dk süzgeçte bekletin ![]() Soğanları yemeklik doğrayın, yağda pembeleştirin Salatalığı ilave edin, un koyun ve kavurduktan sonra 1 su bardağı su, şarap ve krema katıp 10 dk kaynatın![]() Levreği kuşbaşı doğrayın Üstüne 1 yemek kaşığı limon suyu gezdirin Tencerede kaynamakta olan sosa ilave edip, 5-10 dk hafif ateşte ağzı kapalı olarak pişirin Karidesleri katıp 2 dk daha pişirin![]() Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
|
|
|
|