![]() |
Yabani Sarmısak Ezmeli Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabani Sarmısak Ezmeli Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYabani sarmısak ezmeli enginar Yabani sarmısak ezmeli enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 30 4 kişilik Malzemeler: 4 adet enginar 5 yemek kaşığı limon suyu 50 gram galeta unu 4 dilim limon 50 gram küçük boy taze sarmısak 200 gram tereyağı 1 adet kırmızı soğan 50 gram ayçekirdeği içi 80 gram eski kaşar rendesi tuz karabiber Enginarlar yabani sarımsak, tereyağı, soğan, ayçekirdeği içi ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir harçla dolduruluyor ![]() ![]() Hazırlanışı: Enginar yapraklarının ucunu ve saplarını bir bıçakla kesin ![]() ![]() ![]() Yabani sarmısağı yıkayın, kağıt mutfak havlusuyla kurulayıp irice kıyın ![]() ![]() ![]() Soğanı ince kıyın kalan tereyağında hafif öldürün ![]() ![]() soğan ve çekirdeği galeta unu ve 50 gr ![]() ![]() Enginarların suyunun süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine baş aşağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Hazrıladığınız harcı eşit aralıklarla enginar yapraklarının arasına ve ortasına koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden 250 derecede ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|