![]() |
Yabani Sarmısak Ezmeli Enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yabani sarmısak ezmeli enginar
Yabani sarmısak ezmeli enginar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 30 4 kişilik Malzemeler: 4 adet enginar 5 yemek kaşığı limon suyu 50 gram galeta unu 4 dilim limon 50 gram küçük boy taze sarmısak 200 gram tereyağı 1 adet kırmızı soğan 50 gram ayçekirdeği içi 80 gram eski kaşar rendesi tuz karabiber Enginarlar yabani sarımsak, tereyağı, soğan, ayçekirdeği içi ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir harçla dolduruluyor. Limonun ferahlık veren aroması da yemeğin karakterini pekiştiriyor. Hazırlanışı: Enginar yapraklarının ucunu ve saplarını bir bıçakla kesin. Enginarları 4 yemek kaşığı limon suyu katılmış bol kaynar suya koyun. Üstü kapalı olarak 40-45 dakika pişirin. Yabani sarmısağı yıkayın, kağıt mutfak havlusuyla kurulayıp irice kıyın. Sonra 150 gr. tereyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin. Soğanı ince kıyın kalan tereyağında hafif öldürün. Çekierdekleri hafif dövüp soğanın üzerine ilave edin. soğan ve çekirdeği galeta unu ve 50 gr. kaşar rendesi ile birlikte sarmısaklı karışıma ilave edin. Enginarların suyunun süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine baş aşağı koyun. Elinizle yapraklarını eşit aralıklarda aralayın. Orta kısmındaki ince yapraklarını yolup atın. En ortadaki ince tüylerini ise tatlı kaşığı yardımı ile kazıyın. Hazrıladığınız harcı eşit aralıklarla enginar yapraklarının arasına ve ortasına koyun. Kalan kaşarı da üstüne serpeleyin. Pamuklu mutfak ipi ile enginarları çepeçevre bağlayın. 4 limon dilimini bir tepsiye yerleştirin, enginarları üstüne oturtun. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 5-6 dakika pişirin. Yanında baget ekmek sunablirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.