|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| etli, fasulye, hazırlanışı, kuzu, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Kuzu Etli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKuzu etli fasulye Kuzu etli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 700 gram kuşbaşı kuzu eti 350 gram kurufasulye 2 adet soğan 2 diş sarmısak 1 sap biberiye 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet defne yaprağı 2 5 su bardağı et suyu1 adet havuç 1 adet kereviz 350 gram patates 500 gram taze fasulye 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi geceden ıslatın ![]() Bir tencerede soğan ve sarmısağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun Kuru fasulye, defne yaprağı, biberiye ve 4 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip 1 5 saat kapağı kapalı olarak pişirin![]() Eti tuzlayıp karabiberleyin, kalan yağda kavurun Kavurduğunuz eti ısıya dayanıklı bir kaba alıp 1 su bardağı et suyu ekleyin Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 30 dakika pişirin![]() Havuç, kereviz ve patatesleri yıkayıp soyun Patateslerin yarısını rendeleyin Kalan patatesleri, havuç, taze fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın![]() Kuru fasulyeye, doğradığınız sebzeleri ekleyin Kalan et suyunu katıp 30 dakika pişirin![]() Yeşillikleri kıyın Yemeği tuz, karabiber ve maydanoz ile tatlandırın![]() Ateşten aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin Daha sonra etle karıştırıp servis yapın
|
|
|
|