![]() |
Kuzu Etli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kuzu etli fasulye
Kuzu etli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 700 gram kuşbaşı kuzu eti 350 gram kurufasulye 2 adet soğan 2 diş sarmısak 1 sap biberiye 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet defne yaprağı 2.5 su bardağı et suyu 1 adet havuç 1 adet kereviz 350 gram patates 500 gram taze fasulye 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Bir tencerede soğan ve sarmısağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Kuru fasulye, defne yaprağı, biberiye ve 4 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip 1.5 saat kapağı kapalı olarak pişirin. Eti tuzlayıp karabiberleyin, kalan yağda kavurun. Kavurduğunuz eti ısıya dayanıklı bir kaba alıp 1 su bardağı et suyu ekleyin. Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 30 dakika pişirin. Havuç, kereviz ve patatesleri yıkayıp soyun. Patateslerin yarısını rendeleyin. Kalan patatesleri, havuç, taze fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Kuru fasulyeye, doğradığınız sebzeleri ekleyin. Kalan et suyunu katıp 30 dakika pişirin. Yeşillikleri kıyın. Yemeği tuz, karabiber ve maydanoz ile tatlandırın. Ateşten aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Daha sonra etle karıştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.