Kapari Soslu Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapari Soslu KöfteKapari soslu köfte Kapari soslu köfte Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 paket yuvarlak köfte (dondurulmuş) 1 litre sebze suyu 1 adet defne yaprağı 40 gram tereyağı 30 gram un 50 ml beyaz şarap1-2 yemek kaşığı kapari 200 ml kremşanti1 yemek kaşığı limon suyu toz şeker 1/2 demet kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Sebze suyunu defne yaprağı ile kaynatın Köfteleri çözdürmeden ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin Daha sonra süzüp 600 ml sebze suyunu bir kaba alın![]() Tereyağını eritin Unu ilave edip kavurun ve 600 ml sebze suyu ile söndürün Kremşantiyi ilave edip 10 dakika kaynatın![]() Kapari, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin Tuz, bir tutam şeker ve karabiber ile tatlandırın![]() Köfteleri kapari sos ve kıyılmış maydanoz ile birlikte karıştırıp bekletmeden sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|