![]() |
Kapari Soslu Köfte
Kapari soslu köfte
Kapari soslu köfte Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 paket yuvarlak köfte (dondurulmuş) 1 litre sebze suyu 1 adet defne yaprağı 40 gram tereyağı 30 gram un 50 ml. beyaz şarap 1-2 yemek kaşığı kapari 200 ml. kremşanti 1 yemek kaşığı limon suyu toz şeker 1/2 demet kıyılmış maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Sebze suyunu defne yaprağı ile kaynatın. Köfteleri çözdürmeden ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra süzüp 600 ml. sebze suyunu bir kaba alın. Tereyağını eritin. Unu ilave edip kavurun ve 600 ml. sebze suyu ile söndürün. Kremşantiyi ilave edip 10 dakika kaynatın. Kapari, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Tuz, bir tutam şeker ve karabiber ile tatlandırın. Köfteleri kapari sos ve kıyılmış maydanoz ile birlikte karıştırıp bekletmeden sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.