|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fasulye, güveci, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fasulye Güveci Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Güveci Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFasulye güveci Fasulye güveci Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 6 kişilik Malzemeler: 600 gram şalgam 400 gram patates(az haşlanmış) 400 gram havuç 200 gram soğan 80 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet defne yaprağı 400 ml sebze suyu7 adet domates 500 gram kuru fasulye(1 gece önceden ıslatılmış) 1/2 demet taze kekik 1/2 demet taze maydanoz 70 gram galeta unu toz şeker karabiber Hazırlanışı: Şalgamı önce 1 cm kalınlığında dilimleyin, kabuklarını soyun, daha sonra dilimleri 2 cm genişliğinde tekrar doğrayın![]() Patatesleri soyup irice doğrayın Havuçları soyun, 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Soğanları soyun, 8 parçaya bölün![]() 20 gr tereyağı ve zeytinyağını orta büyüklükte bir güveçte ısıtın Hazırladığınız sebzelerle defne yaprağını yağda çevirerek kavurun Tuz, karabiber ve bir tutam toz şekerle tatlandırın![]() Sebze suyunu ilave edip bir taşım kaynatın Orta hararetli ateşte 10 dakika pişmeye bırakın Domatesleri soyup küb şeklinde doğrayın![]() Kuru fasulyenin suyunu dökün, soğuk sudan geçirip süzün Bol tuzlu suda 30 dakika haşlayıp süzün Kekik ve maydanoz yapraklarını saplarından ayırın Domates, kuru fasulye ve otları güvece ekleyip 5 dakika daha pişirin![]() Kalan tereyağını eritin, galeta unu ile karıştırıp güvecin üstüne serpin 250ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 10-12 dakika pişirin
|
|
|
|