Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı TarifiResimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi, Katı Muhallebi nasıl yapılır, Kıvamlı Muhallebi yapılışı ![]() Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır MALZEMELER 100 gram pirinç, 6 çorba kaşığı toz şeker, 4 su bardağı süt, 1 fincan gülsuyu, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı vanilya, su ![]() YAPILIŞI Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur ![]() • Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur 1 saat bekletilir![]() • Sonra suyu süzülür Pirinçler bir bezin üstüne dökülür Bezin kenarları üstüne kapanır Ovalayarak pirinçler kurulanır![]() • Havana konur “Toz” haline gelinceye kadar dövülür![]() • Üstüne biraz süt dökülür İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir,Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır ![]() • Sonra şeker ilave edilir Ateşe konur Telle karıştırılarak koyulaştırılır![]() • Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur Karıştırılır Yarım bardak su ilave edilir İyice ezilir![]() • Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır ![]() • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:
|
|
|
|