Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buzlu, çaynasıl, yapılır, şeftalili

Şeftalili Buzlu Çay-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeftalili Buzlu Çay-Nasıl Yapılır

Şeftalili Buzlu Çay

Yaz günlerinin ferahlatıcı içeceği
Malzemeler
  • 2,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı yeşil çay
  • 1 adet limon
  • 5 yemek kaşığı bal
  • 1 adet şeftali
  • 5-6 yaprak taze nane
Hazırlanışı[*]Bir tencerede suyu kaynatıp altını kapattıktan sonra içine yeşil çayı, limon suyunu ve kabuklarını koyup 7-8 dakika demleyin[*]Demlenen çayı süzün[*]Çay ılıklaşınca içine balı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın[*]Rendelenmiş şeftaliyi ve doğranmış naneyi ekleyip 1 saat dinlendirin[*]Dinlenen çayı şişelere süzüp soğuttuktan sonra bol buzla servis yapın Not
  • Tarifi Ender Saraç televizyon kanallarından birisinde verirken almıştım Çok lezzetli ama az şekerli oldu Bardağıma şeker ilavesi yaptım
  • Ben normal yeşil çay yerine 5 adet poşet çay kullandım Kullandığım poşet çay naneli olduğu için tazesini kullanmadım poşet çay kullandığım için ilk süzme işlemini yapmak çok daha pratik oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com