Meyveli Jöle Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Jöle TarifleriMeyveli Jöle Malzemeler:
Jöleler sıcak suda eritilir Soğuk su ilave edilir Bu sırada meyveler doğranır Sudan geçirilen kalıbın içine meyveler ve jöle dökülür Bir gece buzdolabında bekletilir Donan jöle ters çevrilip bir tabağa çıkartılır Üzerine böğürtlen serpilir Notlar:Biz daha serin olsun diye donmuş böğürtlen kullandık İstediğiniz meyvelerle mevsime uygun şekillerde yapabilirsiniz Ben genellikle dikdörtgen bir borcama 2 cm yüksekliğinde yapıyorum Hem kolay donuyor, servisi kolay oluyor, hem de meyveler yukarıya çıkmadığı için şık gözüküyor Az meyve kullanacaksanız Önce jölenin 1/3′lük kısmını ve meyveleri kalıba alıp 1 saat kadar dondurun Daha sonra kalan jöleyi ekleyin Böylece meyveler tabanda toplanmazlar Ya da dondurma kaselerine porsiyonluk servisler hazırlayıp dondurabilirsiniz Verdiğim su miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir Paketteki tarifi uygulayın ![]() |
|
Meyveli Jöle Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Jöle TarifleriMeyveli Jöle Malzemeler:
Jöleyi 2,5 su bardağı kaynamış su ile karıştırın Kıvam alınca kek kalıbının içine boşaltın Meyveleri küçük küçük doğrayıp içine katın Tarçın ve ceviziçini ekledikten sonra soğumaya bırakın Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapın Afiyet şeker olsun![]() ![]() |
|
|
|