Fileminyon Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fileminyon TarifleriFileminyon Malzemeler: - 6 dilim bonfile, - 6 dilim tost ekmeği, - 1 yemek kaşığı salça, - 4 adet domates, - 1 adet soğan, - 2 adet çarliston biber, - 2 yemek kaşığı margarin, - 250 gr mantar, - 6 dilim çedar peyniri, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay kaşığı kekik, - 1 çay bardağı zeytinyağ ![]() Hazırlanışı: Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın 1 su bardağı suda salçayı eritip kekik ve tuzotu katın Fırın tepsisine ekmekleri dizin Etleri de aynı yağda kızartın Ekmeklerin üzerine yerleştirin Soğanı piyazlık doğrayın Margarinde kavurup ince doğranmış biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin Kıyılmış mantarları ve unu ilave edin İyice karıştırıp pişirin Bu sosu etlerin üzerine dökün Üzerlerini peynir dilimleri ile kaplayın 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin Afiyet olsun
|
|
Fileminyon Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fileminyon TarifleriTost Fileminyon Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı tavaya alınıp ısıtılır Tost ekmekleri tavada arkalı önlü kızartılır Ekmekler fırın tepsisine dizilir Aynı tavada etler kızartılıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir Kalan yağ tencereye alınır Yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir İnce doğranmış biber domates mantar salça eklenip karıştırılır Tuzu ve karabiberi ayarlanır Soya sosu eklenir 5-6 dakika orta ateşte pişirilir Bu karışım etlerin üzerine konulur Rendelenmiş kaşar,kekik eklenip ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirilir Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkan birinci kalite biftektir Izgara,mangal ve salçalı olarak pişirmeye müsaittir![]() Not:Bu tarif 4 kişlik olarak verilmiştir İstenirse kişi sayısına göre ayarlama yapılabilir![]() ![]() |
|
|
|