Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, kabak, maydanozlu

Maydanozlu Kabak Fırın

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanozlu Kabak Fırın




Maydanozlu Kabak Fırın

=MALZEMELER=

5 küçük kabak (yaklaşık 750 g)

2 demet maydanoz (doğranmış)

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 diş sarımsak

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

30 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

=HAZIRLANIŞI=

Önce fırınınızı 160 °C'a ısıtın Maydanozlar, dolmalık fıstıklar, sarmısak, tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, pürüzsüz püre kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) karıştırın Zeytinyağını katıp, ,1 dakika karıştırdıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini ekleyerek, 2 dakika daha karıştırın

Kabakları saplı uçlarını kestikten sonra, her kabağı boylamasına 2'ye kesin Blendır kabındaki karışımı 6 yarım kabağın üstüne sürüp, kalan 6 yarım kabağı üstlerine kapatın Arası harçlı her kabağı ayrı bir alüminyum folyo parçasına sarıp, paketleri fırına vererek, kabaklar yumuşayıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Folyo paketlerini fırından alıp, açarak, kabaklan bir servis tabağına yerleştirin ve bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.