Kızılcık Marmelatı (Eskişehir) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcık Marmelatı (Eskişehir)Malzemeler
[*]Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın [*]Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin [*]Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin [*]Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın [*]İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın [*]5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletin NOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|