Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:48 AM |
Kızılcık Marmelatı (Eskişehir)
Malzemeler- 1 Kg kızılcık
- 1.5 Kg şeker
- 1 Adet limon suyu
Yapılışı:[*]Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün.[*]Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın.[*]Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin.[*]Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin.[*]Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın.[*]İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.[*]5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletin.NOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
|