Ezogelin Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezogelin PilaviEZOGELİN PİLAVI Malzemeler: 4 kişilik 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı arpa şehriye, 1 su bardağı bulgur, 1 adet pırasa, 1 adet biber, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 2 adet domates, 1 adet defne yaprağı, 3 5 su bardağı et suyu, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber Yapılışı: tereyağı ve sıvıyağı tencereye alın Şehriyeyi yağda 5 dk kavurun Yıkanmış pirinç ve bulguru ilave edin Kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun İnce kıyılmış pırasa, biber ve soğanı ekleyin Domatesi küp biçiminde doğrayın Et suyuyla beraber tencereye ilave edin Tuz, karabiber ve defne yaprağını katın 20 dk pişirin Defne yaprağını tencereden alın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın Afiyet olsun![]() |
|
|
|