![]() |
Havuçlu Büryan Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Büryan PilavıMalzemeler 2 Su bardağı pirinç 6-7 Adet haşlanmış kuzu gerdanı 2 Adet soğan 4 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Adet havuç Yarım demet dereotu 3 Su bardağı etsuyu Bir tutam tarçın ve tozşeker Tuz, karabiber Hazırlanışı Öncelikle ayıklanıp, yıkanmış 2 su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda 2-3 saat bekletin ![]() Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağını alın ![]() Küçük doğranmış soğanları ilave edip, kavurun ![]() Sonra 2 çorba kaşığı fıstık ve 2 çorba kaşığı kuşüzümünü de ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Rendelenmiş havuçları, ardından pirinçleri ekleyin ![]() 3-4 Dakika sonra gerdan etini ilave edip, tencereyi ocaktan alın ![]() Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin ![]() Fırın kabına hazırladığınız yemeği yayın ![]() Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin ![]() Kaynar durumdaki 3 su bardağı etsuyunu üzerine gezdirin ![]() 200 Dereceli fırında pirinçler suyunu çekene dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|