![]() |
Salata Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata Çeşitleri Ve TarifleriAkdeniz Salatası Malzemeler 2 Adet salatalık 2 Adet yeşil biber 1 Adet kırmızı soğan 200 gr beyaz peynir 1 Kilo domates 100 gr siyah zeytin 100 gr yeşil zeytin Yarım demet maydanoz Yarım demet taze nane 3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limon Tuz Hazırlanışı Salatalıkları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri küpler halinde doğrayın ![]() Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayın ![]() Soğanı soyup ince halkalar halinde dilimleyin ![]() Beyaz peynir ve domatesleri küp şeklinde doğrayın ![]() Domates, salatalık, biber, soğan halkalarını derin bir kaseye alın ![]() İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin ![]() Üzerine zeytinyağı gezdirin ![]() Peynir ve zeytinleri ekleyip, karıştırın ![]() Üzerine yarım limon sıkıp, servis yapın Bayram Salatası Malzemeler 5 Adet Orta boy Patates 5 Adet Orta boy Havuç Yarım Demet Dereotu Yarım Demet Taze Soğan 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Mayonez 10 Kornişon Turşu 4-5 Diş Sarmısak 2 Adet Haşlanmış Yumurta Kokteyl Zeytin Tuz Hazırlanışı Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz ![]() Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız ![]() Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz ![]() Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız ![]() ![]() Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz ![]() Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız ![]() Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz ![]() Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz ![]() Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz ![]() Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız ![]() Karışık Mevsim Salatası Malzemeler 1 Adet küçük kıvırcık salata 1 Demet roka Yarım demet taze nane 1 Adet kırmızı soğan 10 Adet küçük turp 2 Adet taze soğan 4-5 Dal maydanoz 4 Adet siyah zeytin 4 Adet yeşil zeytin 1 Kase konserve mısır Yarım limon suyu 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çay kaşığı hardal 100 gr beyaz peynir Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıvırcık salata, roka ve nane yapraklarını ayıklayıp tek tek yıkayın ![]() Kıvırcık ve rokayı ince şeritler halinde doğrayın ![]() Kırmızı soğan ve turpları dilimleyin ![]() Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın ![]() Hazırladığınız malzemeleri derin bir salata kasesine alıp, karıştırın ![]() Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin ![]() Mısır ve zeytin dilimlerini salataya ilave edip karıştırın ![]() Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve hardalı küçük bir kasede karıştırıp salata sosunu hazırlayın ![]() Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın ![]() Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün ![]() Yavaş yavaş karıştırın ![]() Peyniri küp şeklinde doğrayıp salatanın üzerine serpin ![]() Nane yaprakları ile süsleyip 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın ![]() NOT : Her mevsimde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan salata tarifini ince dilimlenmiş domates, salatalık, taze semizotu ve haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz ![]() Hepsi salatanın lezzetine lezzet katmanın yanısıra, besleyici özelliğini de artıracaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|