ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Salata Çeşitleri Ve Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=711023)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:48 AM

Salata Çeşitleri Ve Tarifleri
 
Akdeniz Salatası

Malzemeler

2 Adet salatalık

2 Adet yeşil biber

1 Adet kırmızı soğan

200 gr beyaz peynir

1 Kilo domates

100 gr siyah zeytin

100 gr yeşil zeytin

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım limon

Tuz

Hazırlanışı

Salatalıkları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri küpler halinde doğrayın.

Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayın.

Soğanı soyup ince halkalar halinde dilimleyin.

Beyaz peynir ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.

Domates, salatalık, biber, soğan halkalarını derin bir kaseye alın.

İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Peynir ve zeytinleri ekleyip, karıştırın.

Üzerine yarım limon sıkıp, servis yapın

Bayram Salatası

Malzemeler

5 Adet Orta boy Patates

5 Adet Orta boy Havuç

Yarım Demet Dereotu

Yarım Demet Taze Soğan

3 Çorba Kaşığı Yoğurt

3 Çorba Kaşığı Mayonez

10 Kornişon Turşu

4-5 Diş Sarmısak

2 Adet Haşlanmış Yumurta

Kokteyl Zeytin

Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.

Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız.

Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz.

Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz.

Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz.

Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız.

Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz.

Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz.

Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz.

Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız.

Karışık Mevsim Salatası

Malzemeler

1 Adet küçük kıvırcık salata

1 Demet roka

Yarım demet taze nane

1 Adet kırmızı soğan

10 Adet küçük turp

2 Adet taze soğan

4-5 Dal maydanoz

4 Adet siyah zeytin

4 Adet yeşil zeytin

1 Kase konserve mısır

Yarım limon suyu

4 Çorba kaşığı zeytinyağı

1 Çay kaşığı hardal

100 gr beyaz peynir

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıvırcık salata, roka ve nane yapraklarını ayıklayıp tek tek yıkayın.

Kıvırcık ve rokayı ince şeritler halinde doğrayın.

Kırmızı soğan ve turpları dilimleyin.

Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın.

Hazırladığınız malzemeleri derin bir salata kasesine alıp, karıştırın.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.

Mısır ve zeytin dilimlerini salataya ilave edip karıştırın.

Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve hardalı küçük bir kasede karıştırıp salata sosunu hazırlayın.

Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın.

Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün.

Yavaş yavaş karıştırın.

Peyniri küp şeklinde doğrayıp salatanın üzerine serpin.

Nane yaprakları ile süsleyip 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın.

NOT : Her mevsimde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan salata tarifini ince dilimlenmiş domates, salatalık, taze semizotu ve haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz.

Hepsi salatanın lezzetine lezzet katmanın yanısıra, besleyici özelliğini de artıracaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.