Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halkalar, tereyağlı

Tereyağlı Halkalar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Halkalar







Malzemeler,

Hamuru için,

* 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* 1 Adet yumurta akı

* 1 Çay bardağı yoğurt

* 1 Yemek kaşığı toz şeker

* 2 Çay kaşığı tuz

* 1 Çay kaşığı mahlep unu

* 1 Paket kabartma tozu

* Yeterince un

Üzeri için,

* 1 adet yumurta sarısı

* Çörek otu

Hazırlanışı,

1 Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabın alın

2 Orta sertlikte hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun

3 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin

4 Süre sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halkalar yapın

5 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin

6 185 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin

7 Soğuduktan sonra servis yapın

Afiyet Olsun

Burcu Kuran

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.