Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, etli

Etli Bulgur

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bulgur



Malzemeler

2 bardak bulgur
1 adet havuç
500 gr kuzu eti
1 adet patates
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
4 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 bardak et suyu
1 çay kaşığı pul biber
dereotu
1 adet kesme şeker
maydanoz
1 adet kabak
tuz, karabiber

Yapılışı

Kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın Üzerine tuz ve altı bardak su koyup, iyice haşlayın Kare şeklinde kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin Sarımsağı içine doğrayın Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri atın Kuzu etlerini ilave edip birkaç dakika kavurun Küp şeklinde kestiğiniz kabak, havuç, patates ve çarliston biberi ekleyin domates salçası ile 3-4 dakika kavurun Yıkanmış bulguru koyun Üzerine 4 bardak et suyu dökün Kısık ateşte pilavın suyunu çektirin Altını kapattıktan sonra kaşıkla havalandırın İçine bol miktarda kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin Servise hazırlayın Servise sunmadan önce 1 kaşık tereyağını kızdırıp üzerine dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.