![]() |
Etli Bulgur
Malzemeler
2 bardak bulgur 1 adet havuç 500 gr kuzu eti 1 adet patates 2 adet soğan 2 adet çarliston biber 4 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 4 bardak et suyu 1 çay kaşığı pul biber dereotu 1 adet kesme şeker maydanoz 1 adet kabak tuz, karabiber Yapılışı Kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın. Üzerine tuz ve altı bardak su koyup, iyice haşlayın. Kare şeklinde kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sarımsağı içine doğrayın. Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri atın. Kuzu etlerini ilave edip birkaç dakika kavurun. Küp şeklinde kestiğiniz kabak, havuç, patates ve çarliston biberi ekleyin. domates salçası ile 3-4 dakika kavurun. Yıkanmış bulguru koyun. Üzerine 4 bardak et suyu dökün. Kısık ateşte pilavın suyunu çektirin. Altını kapattıktan sonra kaşıkla havalandırın. İçine bol miktarda kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edin. Servise hazırlayın. Servise sunmadan önce 1 kaşık tereyağını kızdırıp üzerine dökebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.