Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badem, bastı

Badem Bastı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Bastı



Badem Bastı

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı
1 paket kabratma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş tuzsuz
Alabildiği kadar un
Şurup için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım

Şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır Süt ve yağ karıştırılır Üzerine kabartma tozu, vanilya, kıvam alana kadar un eklenerek ele yapışmayan hamur yapılır En son katılır Biraz daha yoğurduktan sonra kadar parçalar alınır Rendenin iri kenarından sürerek şekil verilir Bastılar yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Sıcak bastıya soğuk şurup gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.