Badem Bastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem BastıBadem Bastı 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı 1 paket kabratma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı dövülmüş tuzsuz Alabildiği kadar un Şurup için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım Şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır Süt ve yağ karıştırılır Üzerine kabartma tozu, vanilya, kıvam alana kadar un eklenerek ele yapışmayan hamur yapılır En son katılır Biraz daha yoğurduktan sonra kadar parçalar alınır Rendenin iri kenarından sürerek şekil verilir Bastılar yağlanmış tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Sıcak bastıya soğuk şurup gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur
|
|
|
|