![]() |
Selanik Asma Yaprak Pidesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selanik Asma Yaprak PidesiSELANİK ASMA YAPRAK PİDESİ Asma pidesinin Hazırlanışı: Adındanda anlaşıldığı üzere asma yaprakları kullanılıyor ![]() Bu tarifte bahçemizdeki asmadan koparılıp salamura yapılmış yaprakları kullandık fakat tazesiyle çok daha güzel oluyor ![]() Hamurun içine doğramak için (yine bahçemizden) bolca taze nane ve taze soğan Un, Ilık su, Tuz ve maya kullanılarak resimde görüldüğü gibi cıvık ve akışkan kıvamda bir hamur yapıyoruz ![]() ![]() ![]() Bu şekilde tavayı ocağa alıp 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kızdırıyoruz ![]() ![]() ![]() pide tavada rahatça kaymaya başlayınca pişmiş demektir diğer tarafınıda çevirip kenarlarından 1 kaşık zeytinyağı döküyoruz, yine tavayı sallayarak pişiriyoruz ![]() Hamurumuz bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz ![]() Dilimlenip genelde yanında ayranla servis yapılıyor ![]() Yapılacaklar listenize mutlaka alın derim bu tafini çünkü denenmesi gereken harika bir tad ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|