![]() |
Portakal Yoğurt Soslu Pancar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Yoğurt Soslu PancarPortakal Yoğurt Soslu Pancar ![]() =MALZEMELER= ![]() 500 g pancar (kabukları soyulup, iri küp biçiminde doğranmış) 6 cl (1/4 su bardağı) elma sirkesi 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi bir tutam hintcevizi rendesi bir tutam karanfil (dövülmüş) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 cl(1/4 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı bal =HAZIRLANIŞI= ![]() Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, yoğurt ve portakal suyunu bir kâsede karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın ![]() Pişirme süresinin bitiminde kabı fırından alıp, pancarlı karışımı bir tabağa aktararak, üstüne balı koyun ve iyice karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|