Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, şnitzel

Dana Şnitzel

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Şnitzel



Kullanılacak Malzemeler
  • 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı galeta tozu
  • 1kg şinitzellik dana biftek

Hazırlanma Şekli

Kasaptan eti alırken dana şnitzel etini ince ince kestirin iyice ince olarak de ezdirin (ya da mutfak da kendiniz et tokmağınla ezin) Lezzetli olması için etin iyice dinlendirilmiş olması şarttır(Şnitzel etini, yoğurt, soğan suyu, sarımsakları ezin Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul veya toz biberle karıştırın bir gece buzdolabında bırakın Etin daha lezzetli olduğunu görürsünüz) Bir kaba un koyun, bir kaba yumurtaları çırpın (yumurtaların içine bir yemek kaşığı su ilave etmeniz şntzelinizin kabuğunun gevrek olmasını ve dağılmamasını sağlayacaktır İçine arzuya göre kekik, kimyon kırmızı pul veya toz biber hardal koyarak yumurtalı karışımı tatlandırabilirsiniz) Üçüncü bir kaba ise galeta unu koyun Etlerimizi ilk önce una (Una bulanmadan rende kaşara sonra una batırılırsa lezzeti çok daha güzel olur) sonra yumurtaya ve en son galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.