![]() |
Dana Şnitzel
Kullanılacak Malzemeler
Hazırlanma Şekli Kasaptan eti alırken dana şnitzel etini ince ince kestirin iyice ince olarak de ezdirin. (ya da mutfak da kendiniz et tokmağınla ezin) Lezzetli olması için etin iyice dinlendirilmiş olması şarttır.(Şnitzel etini, yoğurt, soğan suyu, sarımsakları ezin. Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul veya toz biberle karıştırın. bir gece buzdolabında bırakın Etin daha lezzetli olduğunu görürsünüz). Bir kaba un koyun, bir kaba yumurtaları çırpın (yumurtaların içine bir yemek kaşığı su ilave etmeniz şntzelinizin kabuğunun gevrek olmasını ve dağılmamasını sağlayacaktır. İçine arzuya göre kekik, kimyon kırmızı pul veya toz biber hardal koyarak yumurtalı karışımı tatlandırabilirsiniz) Üçüncü bir kaba ise galeta unu koyun. Etlerimizi ilk önce una (Una bulanmadan rende kaşara sonra una batırılırsa lezzeti çok daha güzel olur) sonra yumurtaya ve en son galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.