Reçelli Lokum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçelli LokumHanımlar Mutfaktan tekrar merhaba ![]() ![]() Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim ![]() ![]() İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz ![]() İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =) ![]() REÇELLİ LOKUM Malzemeler : 1 bardak Şeker 1 bardak Sıvıyağ 4 tane Yumurta 1 Kabartma Tozu Alabildiği kadar un Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…) 150 gr HindistanceviziYapılışı : Bismillahirrahmanirrahim ![]() ![]() Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin ![]() ![]() Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın ![]() Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın ![]() ![]() 200° derecede pişirin ![]() ![]() Reçeli bir tavada ısıtın ![]() ![]() Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin ![]() Yukarıdaki Notu okuyun ![]() İşte lokumlarınız hazır ![]() ![]() NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; ) Afiyet olsun ![]() ! |
|
|
|