Pirinç Köftesi (8 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinç Köftesi (8 Kişilik)MALZEMELER Dışı İçin: 1/2 Kg Pirinç 3 Çorba Kaşığı Margarin Tuz İçi İçin 250 gr Yağsız Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Bardağı Badem 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Tuz, Karabiber 1/2 Çorba Kaşığı Margarin Kızartmak İçin: 1 Adet Yumurta Sıvıyağ Sos İçin: 2 Adet Elma 1 Adet Domates 1 Çorba Kaşığı Salça Biraz Ketçap 2 Dis Sarmısak Biraz Su Garnitür Olarak: Kabak Mısır Havuç HAZIRLANIŞI Pirinci haşlayalım Kalan suyunu süzelim Pirinci 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğuralım Başka bir kaba yarım çorba kaşığı margarini alalım Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım![]() Bademleri bir süre sıcak suda bekleterek kabuklarını soyalım Kıyarak kıymaya ilave edelim Karışıma tuz, karabiber ve tarçın ekleyelim![]() Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle incelterek açalım İçine kıymayı içten koyup tekrar kapatarak köfte şekli verelim Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartalım![]() Sos İçin: Elmayı ve domatesi rendeleyelim Diğer malzemeleri de ekleyerek boza kıvamında pişirelim Köfteler ve garnitürle birlikte servis yapalım![]() |
|
|
|