İspanaklı Dana Sarması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Dana Sarması Tarifi• Büyükçe 6 tane dana bifteği (Yarım santim inceliğinde) • 500 gr ıspanak • 1 demet tere • 1 çay bardağı ceviz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kırmızıbiber • 1 tatlı kaşığı tuz 1- Ispanak ve tere ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra yıkanır Bir tencerede kendi suyuyla haşlanır, yumuşaymca süzgeçten süzdürülür, bir kaşık ile iyice bastırılıp susuz bir hale getirilir![]() 2- Bir tavaya 1 fincan sıvıyağ konup, ince kıyılmış cevizler ilave edilerek hafif ateşte 1 dakika kavrulur Ispanaklı tere ilave edilip, bir miktar kavrulup, ateşten alınır Karabiber, kırmızıbiber, tuz katarak karıştırılır![]() 3- Biftekler kalınca 2 plastik tabakasının arasına yerleştirilip et dövücü-süyle döverek çok ince bir hale getirilir ![]() 4- Her bifteğe 1 santim kalınlığında ıspanaklı harçtan konup yaydırılır Rulo biçiminde sarılır Rulolar pişerken açılmaması için dikiş ipliğiyle rulolar sarılır Uygun bir tepsiye yerleştirilir Üzerine sulandırılmış salçaya 2 kaşık sıvı yağ ilave edip, üzerlerine sürülür Hepsinin üstü yağlı kağıtla iyice örtün (kasap kağıdı da olabilir)![]() 5- Piştikten sonra 1 parmak kalınlığında dilim halinde kesilip garnitürle servis yapılır ![]() Not: Tere kullanmak isteğe bağlıdır ![]() |
|
|
|