Bamyali Pirinç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyali PirinçMalzemeler 1 adet piliç ½ kg ayıklanmış bamya 4adet büyük doğranmış domates 3 çorba kaşığı margarin ½ su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu tuz karabiber Yemek Tarifi Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerleştirin Domatesleri tavuğun üstüne yayın Tuz ve biber ilave ederek 15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın AFIYET OLSUN! |
|
|
|