![]() |
Bamyali Pirinç
Malzemeler
1 adet piliç ½ kg ayıklanmış bamya 4adet büyük doğranmış domates 3 çorba kaşığı margarin ½ su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu tuz karabiber Yemek Tarifi Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerleştirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek 15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın. Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.