Erik Şurubu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik ŞurubuERİK ŞURUBU 1 kg kırmızı sulu erik 1 kg toz şeker 2 parça limon tuzu Yumuşak ve sulu kırmızı erik yıkanır, suyu süzülür, bir tencere içinde iyice ezilerek püresi çıkarılır, elekten geçirilerek kabuğu ve çekirdekleri ayrıştırılır Elde edilen erik püresinin üzerine 1 kg toz şeker dökülerek karıştırılır Ocağa konur, kaynatılır, kaynama başlayınca ateş kısılır 10 dakika kaynatılır, içine 2 parça limon tuzu atılır ve bir 10 dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Soğuyunca şişelere çekilerek buzdolabında saklanır İhtiyaç oldukça sulandırılarak içilir Püf noktaları: # Eriğin suyunu sıkarken çekirdekleri biraz ele batıyor # Eriğin kabuğu çok ekşi oluyor, kesinlikle içine karışmasın # Tencerede çok fazla köpürüyor, bunun için oldukça büyük bir tencere kullanın # Erik suyu, soyulmuş elma gibi kararıyor, hemen şekeri katıp ateşe koyun # Aynı şekilde biraz fazla kaynatıp koyu kıvamda saklarsanız, marmelat oluyor ![]() |
|
|
|