Fasulyeli Et Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli Et Güveçiçindekiler 2 soğan 400 gr dana eti 1 kırmızı dolmalık biber 1 çorba kaşığı sıvıyağ 750 ml et suyu Yarım tatlı kaşığı kimyon 1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp 500 gr taze fasulye 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Karabiber hazırlanışı Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın ![]() Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin ![]() Biberi temizleyip ikiye bölün Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın![]() Yağı tencerede kızdırın Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın![]() Soğanları tencereye ekleyip kavurun Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin![]() Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın ![]() Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin ![]() Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın ![]() Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz ![]() |
|
|
|