ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fasulyeli Et Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709299)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:13 AM

Fasulyeli Et Güveç
 

içindekiler

2 soğan

400 gr dana eti

1 kırmızı dolmalık biber

1 çorba kaşığı sıvıyağ

750 ml et suyu

Yarım tatlı kaşığı kimyon

1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş siyah turp

500 gr taze fasulye

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın.

Eti temizleyip 2 cm büyüklüğünde kesin.

Biberi temizleyip ikiye bölün. Çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın ve şerit şerit doğrayın.

Yağı tencerede kızdırın. Eti kısa bir süre, ama harlı ateşte her tarafını kızartın.

Soğanları tencereye ekleyip kavurun. Ardından et suyunu, kimyon ve siyah turpu ilave edin.

Tüm malzemeleri 75 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.

Sürenin sonunda fasulye, biber ve kekiği ekleyip yemeği 15 dakika daha pişirin.

Ardından tuz ve karabiberle tatlandırıp derin tabaklarda servis yapın.

Arzu ederseniz et güveçin yanında baget ekmek veya pilav ikram edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.