Afyon Usulü Taze Fasulye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Usulü Taze Fasulyeiçindekiler Yarım kg taze fasulye 3-4 havuç 2 kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 kase yoğurt Pul biber hazırlanışı Fasulyelerin kılçıklarını ayırıp verev doğrayın 2 litre kaynamış su ile yaklaşık 5 dakika haşlayın (Kapağı açık olmalı )2 soğanı yemeklik ve havuçları ise verev doğrayın Soğanlarla havucu zeytinyağında kavurun![]() Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ilave edin Bir miktar daha kavurup yarım çay bardağı su ile fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin![]() Tuzunu ekleyip soğuyunca servis tabağına alın Üzerine yoğurt gezdirip pul biberle süsleyin![]() |
|
|
|