![]() |
Çilekli Ekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli EklerÇilek EklerMalzemeler Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 Tutam tuz 2 Tatlı kaşığı tozşeker 100 gram margarin 1 Paket kabartma tozu 2 Adet yumurta 2 Su bardağı un 1 Su bardağı dolusu çilek 2 Su bardağı krema Yarım çay bardağı pudraşekeri Hazırlanışı · Yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı tozşekeri ve küçük küplere böldüğünüz margarini bir tencerede karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() · Unu eleyerek bir kaba alın ![]() · Kaynamakta olan karışıma bir kerede boşaltın ![]() · Aynı zamanda hepsini iyice karıştırın ![]() · Hamur top haline geldikten sonra tencereyi ocaktan indirin ![]() · Soğumaya bırakın ![]() · 10 dakika sonra kabartma tozunu ilave edin ![]() · Karıştırarak hamura yedirin ![]() · Yumurtaları kırıp, mikserde çırpın ![]() · Çırpılmış yumurtaları hamura karıştırın ![]() · Hamur sıkacağı veya bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış bir fırın tepsisine sıralayın ![]() · Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun ![]() · 250 derecede 25 dakika pişirin ![]() · Pişen ekler hamurlarını sıcakken tepsiden alın ![]() · Ortadan ikiye kesin ![]() · Çilekleri yıkayın ![]() · Küçük küçük doğrayın ![]() · Kremayla karıştırın ![]() · Çilekli kremayı tüm parçaların arasına sürün ![]() · Kapaklarını kapatın ![]() · Üzerine pudraşekerini serpip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|