![]() |
İncik Fırında Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 90 Kişi Sayısı: 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncik Fırında Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 90 Kişi Sayısı: 6İncik Fırında Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 90 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 6 adet kuzu incik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz, karabiber Tarifi: • İncikleri bol suda yıkayıp, 4-5 dakika su dolu tencerede bekletin ![]() • İnciklerin üzerini kapatacak kadar su koyun ![]() • Tuz, karabiber atın ![]() ![]() • Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca incik pişmiş demektir ![]() • İncikleri tencereden alın ![]() • Bir bardak et suyuyla yoğurdu karıştırın ![]() • İncikleri fırına dayanıklı bir kaba koyun ![]() • Üzerine yoğurtlu sosu dökün ![]() • 200 derecedeki fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirip, servise hazırlayın ![]() • İncikler fırında pişerken kurumamaları için arasıra üzerlerine kepçeyle et suyundan gezdirin ![]() |
![]() |
![]() |
|