![]() |
İncik Fırında Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 90 Kişi Sayısı: 6
İncik Fırında Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 90 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 6 adet kuzu incik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz, karabiber Tarifi: • İncikleri bol suda yıkayıp, 4-5 dakika su dolu tencerede bekletin. • İnciklerin üzerini kapatacak kadar su koyun. • Tuz, karabiber atın. Kısık ateşte iyice pişirin. • Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca incik pişmiş demektir. • İncikleri tencereden alın. • Bir bardak et suyuyla yoğurdu karıştırın. • İncikleri fırına dayanıklı bir kaba koyun. • Üzerine yoğurtlu sosu dökün. • 200 derecedeki fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirip, servise hazırlayın. • İncikler fırında pişerken kurumamaları için arasıra üzerlerine kepçeyle et suyundan gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.