Kagıt Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kagıt KebabıKagıt Kebabı 1 yemek kaşıgı margarin 1 adet sogan 500 gram kuzu eti 1 adet büyük boy patates 2 adet havuç 100 gram iç bezelye tuz karabiber yaglı kagıt Yapılışı: Soganı ayıklayıp bir tencerede margarinle birlikte kavurun Eti katın, kavurmaya devam edin Daha sonra a zını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin Patates ve havucu ayıklayıp küb şeklinde, domatesi ise çekirdeklerini çıkardıktan sonra irice do rayın ![]() Etin pişme süresinin sonunda havuç ve bezelyeyi katın 10 dakika daha pişirin Son olarak domates ve patatesleri ekleyin 5 dakika sonra ateşten alın![]() Yaglı kagıdı 20 cm genişli inde 8 parçaya kesin Her birinin ortasına hazırladı ınız malzemeyi koyun Uzun kenarları ortada birleştirip 2 kez katlayın Daha sonra uçlarını sıkıca kapatarak paketleyin Kagıt kebapları fırın tepsisine dizin Her paketin üzerine 1 yemek kaşı ı su gezdirin Son olarak 200ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
|
|
|
|