ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kagıt Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708290)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:05 AM

Kagıt Kebabı
 
Kagıt Kebabı
1 yemek kaşıgı margarin
1 adet sogan
500 gram kuzu eti
1 adet büyük boy patates
2 adet havuç 100 gram iç bezelye
tuz
karabiber
yaglı kagıt

Yapılışı:

Soganı ayıklayıp bir tencerede margarinle birlikte kavurun. Eti katın, kavurmaya devam edin. Daha sonra a zını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin.

Patates ve havucu ayıklayıp küb şeklinde, domatesi ise çekirdeklerini çıkardıktan sonra irice do rayın.

Etin pişme süresinin sonunda havuç ve bezelyeyi katın. 10 dakika daha pişirin. Son olarak domates ve patatesleri ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın.

Yaglı kagıdı 20 cm. genişli inde 8 parçaya kesin. Her birinin ortasına hazırladı ınız malzemeyi koyun. Uzun kenarları ortada birleştirip 2 kez katlayın. Daha sonra uçlarını sıkıca kapatarak paketleyin.

Kagıt kebapları fırın tepsisine dizin. Her paketin üzerine 1 yemek kaşı ı su gezdirin. Son olarak 200ø ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.