Beşamelli Karnıbahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamelli KarnıbaharBeşamelli Karnabahar MALZEMELER 2 adet karnabahar 1 litre 100 gr kasar i 150 gr margarin 3 çorba kasigi un YAPILIŞ TARİFİ Karnabaharlar temizlendikten, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir Margarin bir tencere içerisinde eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya kadar kavrulur Bir litre yavas yavas ilave edilir ve karistirilir Koyulasinca atesten indirilir Borcam yaglanir, borcamin içine suyu süzülmüs karnabaharlar konulur Üzerine hazirlanan salça dökülür ve rendelenmis 100 gr kasar i serpilir 50 gr erimis margarin üzerine gezdirilerek dökülür Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir |
|
|
|