ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamelli Karnıbahar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710891)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:15 AM

Beşamelli Karnıbahar
 
Beşamelli Karnabahar

MALZEMELER
2 adet karnabahar
1 litre
100 gr. kasar i
150 gr. margarin
3 çorba kasigi un

YAPILIŞ TARİFİ
Karnabaharlar temizlendikten, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Margarin bir tencere içerisinde eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Bir litre yavas yavas ilave edilir ve karistirilir.
Koyulasinca atesten indirilir. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan salça dökülür ve
rendelenmis 100 gr. kasar i serpilir. 50 gr. erimis margarin üzerine
gezdirilerek dökülür. Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.