Reçelli Bademli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçelli Bademli TartReçelli Bademli Tart Yarım paket tereyağı 1 adet Yarım su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 su bardağı un Üzeri için: 3 çorba kaşığı kırmızı renkli reçel Yarım su bardağı iç kabuğu soyulmuş Yumuşak margarin, ve şeker parmak uçlarıyla karıştırılır Sonra vaniya, un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur Hamur strece sarılır, buzdolabında 1 saat bekletilir Sonra tart kalıbından biraz büyük çapta açılır Yağlamış tart kalıbına kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir Üzerine yağlı kağıt bırakılır ve , kuru gibi ağırlık konur Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembe renkte pişirilir Fırından çıkınca hemen kağıt alınır ve reçel yayılır Üzerine ler dizilir Tam olarak soğuyunca servise sunulabilir
|
|
|
|