![]() |
Börülceli Bermuda Tavuğu Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börülceli Bermuda Tavuğu Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 6Börülceli Bermuda Tavuğu Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 3 adet tavuk göğüs eti 2 adet kırmızı biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı börülce Yarım demet ıspanak 1 adet kuru orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Tarifi: • Börülceyi 1 saat ılık suda bekletip, haşlayın ![]() • Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin ![]() • Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ve küçük küçük doğrayın ![]() • Tavla zarı formunda doğradığınız soğanı, margarinle pembeleşene kadar kavurun ![]() • Haşladığınız börülce, karabiber, tuz ve 2 bardak su koyup 20 dakika pişirin ![]() • Ispanak ve toz biber ilave edip 10 dakika daha pişirin ![]() • İri doğranmış tavuk etlerini, aralarına kırmızı biber koyarak çöp şişlere geçirin ![]() • Tuz atıp, yağsız tavada iki traflı kızartın ![]() • Çöp şişleri börülcenin üstüne yerleştirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|