![]() |
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 | |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet hindi göğüs eti 2 bardak bezelye 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un Karabiber Tuz Tarifi: • Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün ![]() • Hindiye karabiber ve tuz sürün ![]() • Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun ![]() • 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin ![]() • Göğüs kısmından ince dilimler kesin ![]() • Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin ![]() • Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın ![]() • Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın ![]() • Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün ![]() • 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz ![]() • Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir ![]() |
![]() |
![]() |
|