![]() |
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
Bezelyeli Hindi Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet hindi göğüs eti 2 bardak bezelye 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un Karabiber Tuz Tarifi: • Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. • Hindiye karabiber ve tuz sürün. • Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun. • 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin. • Göğüs kısmından ince dilimler kesin. • Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin. • Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın. • Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın. • Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün. • 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz. • Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.