İçli Tatlı. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Tatlı.Malzemeler: (22 adet)
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın [*]Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun (yaklaşık 10 dakika sürüyor)[*]hamuru 10 dakika dinlendirin [*]ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin Tepsiyi yağlamaya gerek yok [*]önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin [*]Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin [*]Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir [*]Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır
|
|
|
|